Twee verdachten van diefstal ringen en heler aangehouden

Agenten van het politiebureau Latour hebben zondag 18 juli de 17-jarige A.R., de 20-jarige O.L. – en heler L.J. (48) – aangehouden, omdat ze verdacht worden van diefstal van twee ringen uit een auto, zo bericht het Korps Politie Suriname maandag 26 juli.

De benadeelde had zaterdag 17 juli aangifte van de diefstal gedaan. Hij verklaarde zijn auto vrijdag 16 juli naast zijn bedrijf te hebben geparkeerd vervolgens naar binnen te zijn gelopen. Toen hij terugkeerde bij zijn auto kwam hij tot de ontdekking, dat zijn twee vingerringen, die hij in een bak naast de bestuurderszijde had gelegd, waren verdwenen.

De agenten stelden een onderzoek in en na camerabeelden te hebben bekeken, kwam A.R. in beeld. Hij werd opgespoord en aangehouden. Hij verklaarde de sieraden voor verkoop te hebben afgegeven aan O.L. Deze verkoper werd ook opgespoord en aangehouden. Hij hield de politie voor een gouden ring te hebben verkocht aan L.J. Het verkoopbedrag heeft hij gedeeld met A.R., maar verbraste zijn deel toen hij op 17 juli jarig was. Op zijn aanwijzing werd de andere ring, die hij in een bosschage had bewaard, gevonden.

L.J. werd ook in de kraag gevat. Beide ringen zijn afgestaan aan de rechtmatige eigenaar. Zowel de heler als de twee verdachten werden voorgeleid. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn A.R. en O.L. in verzekering gesteld, terwijl de heler werd heengezonden

error: Kopiëren mag niet!