Standhouders blij met verruiming avondklok

‘Nu heb je veel meer tijd te bewegen en kan je zo ook meer opties creëren om geld te maken’, zegt een standhouder die langs de straat verkoopt tegenover Dagblad Suriname in reactie op de verruiming van de avondklok naar negen uur ‘s avonds tot zes uur ‘s morgens. De avondklok die eerder werd opgesteld vanaf zes uur ‘s avonds werkt niet goed voor de verkopers.

‘Je had minder ruimte om te bewegen, verkopen en bovendien geld te maken. Het was ook vermoeiend voor mij als groenteverkoper’, benadrukt de standhouder. ‘Ik heb mijn vaste baan en het verkopen langs de straat is mijn bijbaan. Nadat ik van het werk ben, ontmoet ik mijn vrouw op de verkooplocatie en dat verkoop ik verder. Mijn vrouw is in verwachting en doet de oppas van ons driejarige zoontje. Haar in de ochtend te laten verkopen lijkt niet verstandig. Ook is het betalen van een oppas nu niet haalbaar, dus een uur voor ik van het werk ga regelt zij alles voor de verkoop en dan neem ik over. Het was vermoeiend omdat het tijdverspilling was. Ik ben maar twee uur op locatie en je kan uiterlijk tot vijf uur verkopen, daarna moet je weer opruimen. Ik heb daarbij ook dagen gehad dat ik net maar SRD 300 heb gemaakt of maar SRD 150. Dat is niet rendabel, naast de onkosten die ik moet maken voor benzine, het opkopen bij de groot en onderhoud. Dus dat de avondklok nu verruimd is naar negen uur betekent wel veel voor mij en mijn gezin’, zegt de standhouder. 

Een andere standhouders zegt, dat zij de verruiming van de avondklok ziet als een optie om meer geld te maken.

‘Naast de verkoop langs de straat kan ik ook iets bij doen om geld te verdienen. In de ochtend kan ik dan bestellingen maken wat gebakjes betreft en in de middag kan ik verkopen. Hopelijk wordt het beter, want nu heb je al die extra nodig om te overleven.’

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: