Sharman (VHP): ‘Samenleving mag geen dupe worden van tekortkomingen gezagsdragers’

‘De samenleving mag geenszins de dupe worden van tekortkomingen bij gezagsdragers. Als dat zo is dan moeten de autoriteiten, bewindslieden en mensen die verantwoordelijk zijn plaats maken voor anderen. We kunnen ons dat niet permitteren.’

Dit stelt drs. Dew Sharman (VHP), vicevoorzitter van het parlement, tegenover Dagblad Suriname. ‘We hebben al een jaar de regering Santokhi-Brunswijk. We zien dat onder meer de prijscontrole in de winkels een fiasco is. De BaZo-kaarten van Sociale Zaken zijn ook een fiasco geworden. Ook de controle bij de houtkap schijnt een debacle te zijn. De vraag rijst of dit onwil of onkan is. Indien het onwil is dan moeten de personen plaatsmaken. Het volk mag het gelag van menselijk falen niet betale.’

Sharman kaartte onlangs in het parlement ook de verruwing van de criminaliteit aan. Hij plaatste vraagtekens bij de recente gebeurtenissen en de rol van het politiekorps in die gevallen.

De VHP-topper vraagt de regering ook om te kijken naar goedkopere huisvesting voor studenten, in het bijzonder voor degenen die niet uit Paramaribo afkomstig zijn. ‘We hebben maar een universiteit. De Anton de Kom Universiteit van Suriname. Daar moeten alle studenten van zowel Sipaliwini, Brokopondo, Para en de districten aan de kust, onderwijs volgen. Doordat de prijzen van vooral huisvesting, dermate hoog zijn, bestaat de kans dat studenten afhaken. Indien dat gebeurt, zal dat op den duur ernstige gevolgen hebben voor het hoger kader van ons land.’

De politicus vraagt ook aandacht voor de aanpak en ordening van de goudsector. Sharman stelt, dat vicepresident Ronnie Brunswijk eerder een krachtige aanpak had beloofd. ‘Maar daarvan merken wij niets. Dit zijn allemaal zaken die dringend aangepakt moeten worden’, besluit Sharman.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: