Recreatieoorden Para verheugd met openstelling

De Stuurgroep Recreatieoorden Para is zeer verheugd te vernemen, dat de vakantieoorden vanaf 24 juli onder voorwaarden weer open mogen. Door de situatie met Covid-19 waren deze oorden gedwongen haar poorten te sluiten voor het publiek.

Sherida Mormon, directeur van METS NV, tevens één van de trekkers van de Stuurgroep Recreatieoorden Para, zegt aan Dagblad Suriname dat hoegenaamd nog steeds geen feesten in geen enkele vorm, noch grote groepen zullen worden geaccommodeerd op de oorden. Er zal stringent  toezicht op de naleving worden gehouden van de Covid-19 protocollen.

‘Zeer uitdagende periode staat recreatieoorden te wachten’

Volgens Mormon wacht de recreatieoorden een zeer uitdagende periode waarin de totale bedrijfsvoering op een andere wijze zal moeten gebeuren. Er zullen bij bepaalde oorden heel veel herstelwerken moeten worden uitgevoerd als gevolg van de zware onweersbuien van de afgelopen periode. Daar komt nog bovenop kijken, dat de exploitatiekosten met bijkans 250 procent zijn gestegen als gevolg van de heersende economische situatie, de prijsstijgingen, de verhoogde kosten van brandstof en elektriciteit.

Ze zegt dat heel binnenkort de Stuurgroep van Recreatieoorden aan tafel zal gaan met de districtscommissaris van Para, Marlene Joden, ter bespreking van verdere verduurzaming van de sector en het afspreken van nieuw beleid. Joden heeft zich volgens Mormon altijd een partner getoond van de sector en is menigmaal in de bres gesprongen ter behoud van de sector als economische motor voor het district.

De Stuurgroep Recreatieoorden Para streeft ernaar om ondanks de uitdagende tijd de sector naar een hoger niveau te tillen en verder te verduurzamen.

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: