Hoe Naseeruddin Shah en Ratna Pathak elkaar ontmoetten, verliefd werden en trouwden

Naseeruddin Shah en Ratna Pathak vormen een formidabel acteurspaar in Bollywood. Getalenteerd en toegewijd, het paar is ook een van de meest bekende koppels uit de Hindi filmindustrie. Op de verjaardag van Naseeruddin op dinsdag, hier is een blik op hun liefdesverhaal.

Naseeruddin en Ratna ontmoetten elkaar in 1975 toen ze beiden meewerkten aan een toneelstuk genaamd Sambhog Se Sanyas Tak, geregisseerd door de Mumbai-theaterveteraan Satyadev Dubey. Binnen de kortste keren begonnen de twee te daten en na zeven lange jaren een relatie te hebben gehad, trouwden ze in 1982.

Een rapport in Zoom, waarin Ratna wordt geciteerd uit een toonaangevend dagblad over hun romance, zei: “De ene dag waren we niet eens vrienden; de volgende dag gingen we samen uit.”

Maar hoe simpel het ook klinkt, de vakbond was niet zo eenvoudig. Naseeruddin Shah was een getrouwde man toen hij Ratna ontmoette en kreeg ook een dochter. Hij was ook 13 jaar ouder dan zij.

Naseeruddin was getrouwd met een Pakistaanse vrouw, die studeerde aan de Aligarh Muslim University, waar Naseeruddin ook studeerde. Een HT Brunch-verhaal beschrijft hoe een 19-jarige Naseeruddin verliefd werd op een 34-jarige Purveen Murad, halfzus van wijlen Surekha Sikri, en hoe ze uiteindelijk in 1969 trouwden.

Het huwelijk kon echter niet zo lang duren als Naseeruddin, in zijn autobiografie And Then One Day, zei hoe hij “onzeker en slecht aangepast” was voor de vakbond.

Naseeruddin verhuisde naar Delhi nadat hij toegelaten werd tot de National School of Drama, terwijl Purveen 10 maanden later beviel van hun Heeba. De twee groeiden alleen maar verder uit elkaar en uiteindelijk vertrok Purveen met Heeba naar Londen en Naseeruddin zou zijn dochter pas 12 jaar later ontmoeten.

Terug naar Ratna en het liefdesverhaal van de acteur, hoewel Naseeruddin en Purveen gescheiden waren, waren ze niet wettelijk gescheiden.

Ratna en hij bleven onverschrokken daten, maar het was een romance die plaatsvond tijdens bescheiden diners en gesprekken. In een podcast van AIB had Ratna een grappig incident verteld uit hun verkeringsperiode. Ze vertelde dat ze vroeger, toen ze aan hun carrière begonnen, ook erg prijsbewust moesten zijn.

“Deze chique restaurants hadden vroeger twee menukaarten. Een voor de vrouwen en een voor de mannen. Die voor de vrouw had niet de prijzen en die voor mannen wel. De eerste keer dat we samen gingen, hadden we had ongeveer ₹ 400.

We gingen voor dit diner en we zijn net in het leven begonnen en we hadden nauwelijks geld. Per ongeluk kreeg ik de menukaart met het geld en Naseer kreeg de menukaart zonder het geld, dus hij bestelde links en juist. Met gezichtsuitdrukkingen probeerde ik hem te waarschuwen voor de rekening. En toen de ober wegging, vertelde ik het hem en toen begonnen we ons geld te tellen.’

Het paar besloot toen om een ​​inwonende relatie te hebben, omdat de echtscheidingszaak van Naseeruddin over alimentatiekwesties sleepte. Ze trouwden uiteindelijk in 1982.

En hoe was het huwelijk? Volgens Ratna was het een eenvoudige en plechtige aangelegenheid. Een rapport in ScoopWhoop citeerde Ratna als volgt: “We hadden een rustig geregistreerd huwelijk bij mijn moeder (Dina Pathak) thuis. Alleen onze familie en directe vrienden waren aanwezig.

We praatten er niet over omdat we allebei vonden dat er bepaalde dingen zijn heel persoonlijk, en het huwelijk is daar een van. Maar het was heel leuk. Ik denk dat het onze een van de weinige huwelijken was waar de bruid en de bruidegom net zoveel van genoten als de gasten!”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: