Hamilton Silverstone wint ‘enorm geruststellend’, zegt Mercedes, terwijl het team hint naar mogelijke toekomstige updates voor ’21 car’

Upgrades naar de W12 van Mercedes voor de Britse Grand Prix resulteerden in het meest competitieve weekend van het team in de afgelopen races, terwijl ze hun eerste overwinning opleverden sinds de Spaanse Grand Prix van mei. En Mercedes’ Trackside Engineering Director Andrew Shovlin heeft toegegeven dat het team ‘lang en goed naar zichzelf had moeten kijken’ als ze geen tempo hadden gevonden op Silverstone.

Mercedes ging op de achterste voet naar Silverstone na een reeks overwinningen van vijf races voor Red Bull, waarvan vier in de richting van Max Verstappen.

Maar het upgradepakket van Mercedes – naar verluidt de laatste grote die ze plannen in 2021 – was genoeg om Hamilton de snelste kwalificatietijd op vrijdag te bezorgen, terwijl Hamilton op zondag vervolgens zijn achtste Britse Grand Prix-overwinning kon behalen na het overleven van de eerste ronde contact met Verstappen.

En Shovlin gaf toe dat, aangezien Silverstone een traditioneel bolwerk van Mercedes was – het team dat daar de vorige negen polepositions had ingenomen en zeven van de laatste negen raceoverwinningen – het idee om niet op het circuit te presteren ‘beangstigend’ was voor de Silver Pijlen.

“Het belangrijkste voor ons was dat we een update-kit voor de auto hadden meegebracht, we gingen naar een circuit dat historisch gezien heel goed bij onze auto past, zeker heel goed bij Lewis paste, en het beetje dat behoorlijk beangstigend was om binnen te komen, was als we dat niet deden. Als we niet goed presteerden, moesten we eens goed naar onszelf kijken’, zei Shovlin.

error: Kopiëren mag niet!