1 voor 12 komt Huize Ashiana te hulp in strijd tegen ongedierte

Huize Ashiana is in de greep van ongedierte. Het tehuis heeft aangeklopt bij Stichting 1 voor 12 voor hulp. De voorzitter van de stichting, Louis Vismale, heeft afgelopen weekend een bezoek gebracht aan het tehuis, waar hij ontvangen werd door directrice Brenda van Daal. Aanwezig was ook de directeur van het schoonmaakbedrijf TPS, Sewnath Tahadien. Vismale overhandigde ter plekke SRD 10.000 aan de directrice van Ashiana, die het vervolgens als voorschot betaalde aan het schoonmaakbedrijf. Het komt in totaal neer op SRD 40.000 om Ashiana ongedierte vrij te krijgen. Vismale geeft aan, dat er nog SRD 30.000 nodig is om de aannemer te betalen. Hij smeekt de samenleving om in te komen. 

De 1 voor 12 voorzitter zegt, dat er niet gevraagd moet worden, waar de overheid is, maar vraagt om hulp voor de seniorenburgers. Hij merkt op dat de overheid het momenteel zelf moeilijk heeft. ‘Het hadden ook even goed mijn ouders kunnen zijn die hier in het tehuis wonen’, aldus Vismale.

Voor van Daal was de overhandiging van de SRD 10.000 een emotioneel moment. Zij zegt dat zij bij haar aantreden als directrice grote problemen heeft aangetroffen, waaronder die van ongedierte. Echter kan de overheid volgens haar niet voor alles inkomen en met de subsidie worden de seniorenburgers verzorgd.

De situatie is zo ernstig, dat bewoners van het tehuis verplaatst zijn naar andere ruimte, omdat het plafond van sommige afdelingen is losgeraakt.  ‘Voor ik als directrice aantrad vroegen mensen om mij heen of ik kan bedelen’, aldus van Daal. Zij legt uit dat zij een beleid voert, waarbij open en bloot wordt gepraat over de problemen van het tehuis, in het belang van de seniorenburgers. ‘Terwijl ik met mijn staf besprak bij wie aan te kloppen voor hulp, kwam de naam van meneer Vismale. Ashiana is door God gegeven, en om te zien dat hij altijd de juiste mensen op onze pad stuurt.’

Tahadien heeft een inspectie gedaan van het ongedierteprobleem. Hij geeft aan dat het voornamelijk gaat om termieten (houtluizen) en ander ongedierte. Het schoonmaakbedrijf heeft 14 dagen uitgetrokken om het ongedierte te bestrijden. Oorspronkelijk kwam het op een bedrag van SRD 40.000, maar door tussenkomst van Vismale, heeft de ondernemer als ondersteuning SRD 10.000 korting gegeven. Het bedrijf start maandag 26 juli met de werkzaamheden, en garandeert dat Huize Ashiana totdat hij zijn ogen niet sluit, vrij zal zijn van ongedierte. 

Stichting 1 voor 12 heeft ook een grote hoeveelheid aan nutridrink en pampers overhandigd aan het tehuis. 

error: Kopiëren mag niet!