Rear Admiraal VS bezoekt Volksgezondheid

De Rear Admiraal van de Verenigde Staten (VS), Yvette Davids, heeft donderdag 22 juli een werkbezoek gebracht aan het ministerie van volksgezondheid, vooruitlopend op de ingebruikname vrijdag van het veldziekenhuis op het terrein van het Regionaal Ziekenhuis Wanica dat door de VS aan het ministerie is geschonken.

Het werkbezoek vond plaats in aanwezigheid van de minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin, de Onderdirecteur Administratieve Diensten, mr. Tania Sanrochman-Kioe A Sen, de directeur van Volksgezondheid drs. Rakesh Gajadhar Sukul, de Rear Admiraal en haar team.

Een Rear admiral is een militaire rang (tweesterrenfunctie) in de zeemachten van Engelstalige landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, de VS, Canada, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika.

Minister Ramadhin gaf aan. dat het een eer te vinden om de admiraal te mogen ontvangen op zijn secretariaat. Hij zei dankbaar te zijn, dat de relatie tussen Suriname en de Verenigde Staten geresulteerd hebben tot het doneren van een veldziekenhuis.De minister benadrukte, dat het veldziekenhuis onmiddellijk in gebruik zal worden genomen, maar er kunnen daarnaast met de komst van deze donatie voorbereidingen getroffen worden indien er eventueel een vierde golf mag uitbreken.

Ramadhin zei ook uit te kijken naar een goede samenwerking met de Verenigde Staten.

Rear admiraal Davids zei te hopen, dat door dit geschenk de Verenigde Staten haar toewijding aan de relatie met Suriname aantoont. Zij gaf aan dat het voor de VS van enorm belang is om tijdens deze pandemie hulp te bieden waar nodig. Verder stelde ze, dat het veldziekenhuis voor diverse doeleinden gebruik kan worden, omdat het verplaatsbaar is.

Naast de Covid-19 pandemie gingen beide partijen in op enkele niet Covid-19 gerelateerde onderwerpen zoals malaria- en denguepreventie, communicatie met buurlanden bij het uitbreken van een ziekte, gezondheidsinfrastructuur en samenwerkingen met non-gouvernementele organisaties.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: