Niet alle leerkrachten voorstander doorstromen naar volgende klas

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, gaf tijdens een persconferentie eerder in dit jaar aan dat stilstaan binnen het onderwijsproces geen optie is, want anders ontstaat er een verstopping. Ze zei, dat de leerlingen automatisch zullen doorstromen naar het volgend leerjaar. Nu het nieuwe schooljaar bijna in zicht is, laten leerkrachten ook weten wat ze vinden over het nieuw systeem.

Een leerkracht zegt: “Ik denk ergens niet dat het zal werken. We zijn in Suriname niet in het buitenland. Is mooi en waar dat alle kinderen van elkaar verschillen en op hun eigen manier leren. Maar, stel voor dat een leerling problemen heeft met rekenen en doorstroomt naar de volgende klassen, dan is de kans groot dat zo’n leerling brokken zal maken. Terwijl de andere leerlingen op een ander niveau zijn, is de kans groot dat degene die de leerstof het jaar ervoor niet begrepen hebben, veel meer moeite zullen hebben met het volgen van de lessen. Ook kun je niet twee leerkrachten per klas zetten om extra begeleiding te geven.”

Ook geven leerkrachten te kennen, dat het niet eerlijk is ten opzichte van de leerlingen die wel keihard hun best hebben gedaan. Ook stellen ze dat sommige leerlingen echt moeite hebben met bepaalde vakken, maar volgens hen zijn er ook dikwijls leerlingen die gewoon lui zijn. Dus ze plaatsen nog een vraagteken achter het nieuw systeem, vooral als het gaat om doorstromen naar de volgende klas.

Ook voor enkele ouders is het nogal onduidelijk hoe het nieuw systeem eruit zal zien. In ieder geval hopen ze dat het nieuw systeem effectief genoeg zal zijn en dat alle leerlingen werkelijk voordeel eraan zullen hebben.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: