Deepika Padukone over haar depressiediagnose

Deepika Padukone mainstreamde het discours rond geestesziekten door in 2015 open te staan ​​over haar strijd tegen depressie. Het was ongehoord voor een succesvolle filmster om toe te geven dat ze zich mentaal niet goed voelde. Zes jaar later deelt Deepika dat de beslissing om in het openbaar over haar geestelijke gezondheid te spreken niet onmiddellijk was.

Tijdens een Clubhouse-sessie zei de acteur dat zij en de mensen om haar heen zich ervan bewust waren haar gezondheidsproblemen niet openbaar te laten worden en daarom “bang” waren over welke therapeut ze moesten vertrouwen.

“Op dat moment, toen ik de hele ervaring doornam, had ik het gevoel dat we extreem stil waren over alles. We wilden niet dat mijn naam uitging. We waren bang over welke therapeut we moesten benaderen en wie deze informatie vertrouwelijk zou houden. Op dat moment ging ik met de stroom mee omdat ik hulp wilde’, zei Deepika.

De acteur voegde eraan toe dat het pas maanden later was dat ze vond dat haar behandeling van het probleem niet overtuigend was.

Deepika Padukone zei: “Toen ik nadacht over hoe dit hele gebeuren was gegaan, dacht ik waarom hebben we het zo aangepakt? En waarom probeerden we erover te zwijgen? Waarom kunnen mensen dat niet weten? Waarom zouden mensen niet weten dat dit is wat ik heb meegemaakt. Het kwam ook doordat ik zo eerlijk en authentiek mogelijk wilde zijn.”

Wat de Chhapaak-ster er ook toe aanzette om open te zijn over haar worsteling met depressie, was de schaamte die gepaard gaat met geestelijke gezondheid, waardoor mensen “in stilte lijden”.

“Het ging er ook om mensen te laten weten dat er een psychische aandoening bestaat en dat het oké is om hulp te zoeken, omdat de meesten van ons in stilte lijden omdat het niet iets is dat je van buitenaf zoekt, dus er is een schuldgevoel aan verbonden omdat je voelt dat je de enige bent die er doorheen gaat. Je hebt ook het gevoel dat je je verzorgers en mensen om je heen lastigvalt. Mijn coming-out was eigenlijk gewoon om mensen te laten weten dat je niet alleen bent en dat we er samen in zitten’, aldus de actrice

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: