151 Overtreders avondklok opgepakt

Een gemengd team van het Korps Politie Suriname bijgestaan door leden van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en het Nationaal Leger (NL) heeft in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juli drie avondklok (‘lockdown’) overtreders aangehouden op de Latourweg, zo meldt het korps zaterdagmiddag 24 juli.

De drie werden overgebracht naar het Andre Kamperveen (AK) stadion. Naderhand bleek de 25-jarige D.V. een bekende van de politie te zijn. Hij bleek al geruime tijd te worden gezocht door de politie en werd overgedragen aan de Recherche van Paramaribo. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd D.V. ter zake diefstal met braak achter slot en grendel geplaatst.

De twee anderen werden aan een veiligheidsfouillering onderworpen. Op de 35-jarige N.S. werden aangetroffen en in beslag genomen 76 wikkels cocaïne met een gewicht van 11 gram en een geldbedrag van SRD 1.902. Bij een ingesteld onderzoek in zijn woning werd een wikkel marihuana gevonden. Dit werd eveneens in beslag genomen.
Op de andere overtreder, de 42-jarige G.K. werd niets aangetroffen. Aan hem werd een bestuurlijke boete opgelegd, waarna hij de volgende dag werd heengezonden.

N.S. werd voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Tijdens surveillance in de nabije omgeving van het AK-stadion werd de vierde avondklokovertreder G.W. (39) aangehouden. Deze man had ongeveer 68 gram marihuana in zijn bezit dat door de politie in beslag werd genomen. De man verklaarde aan de politie dat hij drugsgebruiker is en de softdrugs had gekocht om mee te nemen naar zijn werklocatie in het binnenland.

Verder werden in dat weekend en op dinsdag 20 juli op verschillende locaties in totaal 147 overtreders van de avondklok, waaronder 11 vrouwen, staande gehouden en overgebracht naar het AK-stadion. De overtreders kregen allen een bestuurlijke boete opgelegd.

De auto van een van de overtreders zijn werd weggesleept, omdat hij geen geldig rijbewijs kon overleggen. Er zijn in totaal 430 voertuigen bij de bruggen gecontroleerd.

error: Kopiëren mag niet!