Venezolaan verdrinkt in irrigatiekanaal in Nickerie bij poging echtgenote te redden

De 36-jarige Venezolaan Winsley Jackman Welch is zondagmiddag 18 juli in het irrigatiekanaal in het district Nickerie verdronken bij een poging zijn vrouw te redden. Dit meldt het Korps Politie Suriname donderdagavond 22 juli.

De politie van het bureau Paradise kreeg die dag omstreeks 18.15 uur de melding dat een man in het irrigatiekanaal, nabij de T-kruising van de Ir. M.N. Attaoellahweg en de Sabanadam, was verdwenen. Bij aankomst op de locatie trof de politie twee vrouwelijke vreemdelingen aan, waaronder de echtgenote van het slachtoffer. 

Zij verklaarden aan de agenten, dat zij eerder op die zondag naar een zwembad in Nickerie waren geweest met Welch. Onderweg naar hun woning stopten zij bij het irrigatiekanaal, waar de man en zijn vrouw in het kanaal wilden zwemmen. De vrouw zakte op een bepaald moment in het water en werd door de kracht van de stroming ongeveer 10 meter verwijderd van de duiker gedreven. Zij schreeuwde daarbij om hulp en haar man sprong hierop het kanaal in. Maar, hij verdween vervolgens in het midden van het kanaal in de diepte. 

Het lukte de vrouw op eigen kracht het gras langs het kanaal vast te houden en uit het water te komen.

Een zoekactie van de politie van Paradise met ondersteuning van de Maritieme Politie van Regio West, de brandweer, het Nationaal Leger en enkele familieleden was niet succesvol. Het lichaam van de Venezolaan werd dinsdag 20 juli in het kanaal gesignaleerd, waarna deze werd geborgen. Een arts stelde formeel de dood vast. 

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd het lichaam van de Venezolaan afgestaan aan zijn nabestaanden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: