Chinese ouders, ontvoerde zoon herenigd na 24 jaar

Na 24 jaar zoeken, werd een Chinees stel herenigd met hun zoon die als peuter werd ontvoerd buiten hun voordeur.

Guo Gangtang en zijn vrouw, Zhang Wenge, omhelsden hun 26-jarige zoon zondag met tranen in hun ogen tijdens een reünie georganiseerd door de politie in hun woonplaats Liaocheng in de oostelijke provincie Shandong, volgens een video-opname vrijgegeven door de politie.

Het verhaal van hun reünie nadat Guo China op de motor doorkruiste op zoek naar zijn zoon en een activist werd die de politie hielp andere vermiste kinderen terug te geven aan hun ouders, veroorzaakte een stortvloed van publieke sympathie en veroordeling van ontvoeringen.

Guo Xinzhen, toen 2 1/2 jaar oud, werd volgens de politie gegrepen door een vrouw en haar vriend die hem naar het noordwesten brachten naar de provincie Hebei, die de Chinese hoofdstad Peking omringt. Van daaruit werd hij verkocht aan een stel in centraal China.

In China wordt regelmatig melding gemaakt van ontvoeringen van te koop aangeboden kinderen, maar hoe vaak dit gebeurt, is onduidelijk.

Het probleem wordt verergerd door beperkingen die tot 2015 de meeste stedelijke stellen slechts één kind toestonden. Jongens worden verkocht aan stellen die op latere leeftijd een zoon willen om voor hen te zorgen. Meisjes gaan naar ouders die een bediende of een bruid willen als enige zoon.

De vrouw en haar vriend, alleen geïdentificeerd door de achternamen Tang en Hu, werden betrapt en bekenden volgens het ministerie drie jongens te hebben verhandeld. Ze moeten nog terechtstaan, maar mogelijke straffen lopen op tot de dood.

Bloedmonsters van de ouders van Guo Xinzhen werden toegevoegd aan een “anti-ontvoerings-DNA-systeem”, maar er werden geen overeenkomsten gevonden met jongens waarvan werd aangenomen dat ze waren ontvoerd, aldus het ministerie van politie.

Ontvoerders richten zich op kinderen die te jong zijn om hun naam of woonplaats te kennen en soms zelfs dat ze zijn ontvoerd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: