ABOP-parlementariër Belfort: “Ronnie Brunswijk is geen godheid voor mij”

In een interview zowel bij Cultuur tv als Stanvaste Radio zei ABOP-Assembleelid Edward Belfort dat vicepresident Brunswijk voor hem geen godheid is. Daarom opereert hij in het parlement niet volgens instructies van de vicepresident. Geen enkele partijleiding gaat hem onder druk zetten om te handelen naar wat in zijn ogen niet goed is. Hij heeft Brunswijk duidelijk gezegd, dat als iets niet goed is hij niet eraan gaat meewerken.

Hij gaf verder aan, dat hij door het volk is gekozen en niemand hem gaat dirigeren als een willoos element. Hij praat namens het volk in het parlement, zo liet hij eerder ook al via Dagblad Suriname weten. De vicepresident moet leren leven met wat Belfort zegt. Hij is een democraat in hart en nieren. Ook geen ja knikker van niemand. 

Geen cijfer voor een jaar regering Santokhi-Brunswijk

Verder zei Belfort, dat hij geen cijfer kan geven aan een jaar regering Santokhi/Brunswijk. Er is niks gepresteerd, alleen maar sprake van wanbeleid.  Niks wat men beloofd had tijdens de verkiezingscampagne is nagekomen. Devaluatie achter elkaar, prijsverhogingen van alle goederen en diensten. Corruptie, nepotisme, regelarij en volksbedrog vieren hoogtij. Het volk is moe van de beloftes en men wil deze regering niet meer, aldus Belfort. In feite moet volgens hem de regering haar mandaat teruggeven aan het volk. Belfort zegt ook, dat hij niet alleen kritiek levert, maar ook adviezen geeft hoe zaken aan te pakken, maar volgens hem luistert de regering niet. 

Best presterende ministers volgens Belfort

De ministers van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Defensie, Transport, Communicatie en Toerisme zijn voor hem de uitschieters. Als ze de ruimte en middelen krijgen om te werken kunnen ze goede prestaties neerzetten. Diana Pokie was ook voor hem een goede minister en daarom vindt hij het jammer dat ze wordt vervangen. Voor de rest zijn ze, aldus de politicus, allemaal zwak, een paar dokken zelfs voor de media zei Belfort verder. “Je weet niet eens wat hun beleid is.”

Minister van Justitie en Politie zwakste bewindspersoon 

Belfort heeft flink uitgehaald naar de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi. Hij typeerde hem als de zwakste minister in het kabinet. Hij ging verder door te zeggen dat de minister geen duidelijk beleid heeft en nauwelijks uit zijn woorden kan komen. Dat is ook de reden waarom de criminaliteit hoogtij viert. Ook stelde Belfort, dat in 2010 Kenneth  Amoksi geen minister kon worden, omdat zijn ex-vrouw aangifte tegen hem had gedaan vanwege mishandeling. Dat hij nu minister is geworden is voor Belfort heel vreemd. Hij beweert dat hij niet erbij was toen het besluit binnen de ABOP werd genomen. 

VP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: