‘We gaan ervan uit dat hier Covid-varianten circuleren’ – Minister van Volksgezondheid Guyana.

Minister van Volksgezondheid Dr. Frank Anthony heeft uitgelegd dat terwijl in het verleden de jongere leeftijdsgroepen besmet waren met een mildere vorm van de ziekte, dit niet langer het geval is omdat er meer ziekenhuisopnames en sterfgevallen onder deze groepen worden geregistreerd.

Dr. Anthony schreef dit toe aan de aanwezigheid van meer dodelijke varianten van het virus die over de hele wereld zijn ontdekt en mogelijk zijn verspreid naar lokale kusten.

“Vanuit een klinisch perspectief vermoeden we dat dit is wat er gebeurt,” verklaarde hij.

De minister van Volksgezondheid merkte verder op dat hoewel gense quentie bepaling zou moeten worden uitgevoerd om dit definitief te bevestigen, luchtreizen tussen Guyana en andere delen van de wereld het land hebben blootgesteld aan deze nieuwere en dodelijkere varianten.

“Terwijl Delta (variant) voor het eerst werd ontdekt in India, is het nu de dominante variant in de VS en reizen we dagelijks heen en weer vanuit de VS. We kunnen dus aannemen dat we verschillende soorten varianten hebben die in Guyana circuleren en zouden hebben bijgedragen aan het klinische beeld dat we hier zien. We hebben dus niet alleen meer doden, we zien ook dat er in deze periode meer mensen in het ziekenhuis worden opgenomen”, stelde hij.

Daartoe herinnerde de minister eraan dat geen van de personen die tot nu toe aan COVID-19 zijn overleden, volledig tegen het virus is ingeënt. Als zodanig herhaalde hij de oproep aan personen om zich te laten vaccineren.

error: Kopiëren mag niet!