Uit peiling blijkt dat de meeste mensen niet geïnteresseerd zijn in de Olympische Spelen in Tokio

Volgens een Ipsos-enquête van 28 landen is de wereldwijde belangstelling voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 zonder toeschouwers gedempt tot onder de 50%.

Uit een nieuwe Ipsos-enquête blijkt dat van de bijna 20.000 ondervraagde mensen in 28 landen, slechts 46% geïnteresseerd is in de Olympische Spelen in Tokio – en slechts 16% van hen is “zeer geïnteresseerd”.

Bijgevolg is 54% van de ondervraagden niet geïnteresseerd in de Spelen en is 29% “helemaal niet geïnteresseerd”.

In totaal zou 57% van de respondenten graag zien dat de Olympische Spelen worden afgelast, waarbij Zuid-Korea met 86% het hoogst scoort. Japan staat op de tweede plaats met 78%. Turkije wil echter dat de Olympische Spelen doorgaan, slechts 29% wil dat ze worden geannuleerd.

Op dinsdag 20 juli weigerde Toshiro Muto, hoofd van het organisatiecomité van de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio, het annuleren van de Spelen uit te sluiten, aangezien het aantal gevallen van Covid-19 onder atleten en ondersteunend personeel blijft toenemen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: