Netflix voegt gaming-service toe te midden van inzinking abonnees

Netflix heeft de grootste vertraging van de abonnee groei in acht jaar gemeld, met slechts 1,5 miljoen abonnees in het tweede kwartaal van 2021. De streaming gigant is nu van plan videogames toe te voegen om abonnees loyaal te houden.

Een daling in het tweede kwartaal van nieuwe abonnees op Netflix, ’s werelds grootste betaalde streamingdienst, is de slechtste prestatie sinds de eerste helft van 2013.

Na de hausse van de door het coronavirus veroorzaakte toename van het aantal abonnees in 2020, waarbij de overheid ervoor zorgde dat mensen gek werden van binge-watching, zijn de laatste cijfers teleurstellend, maar niet onverwacht.

Het bedrijf wijt de vertraging van dit jaar aan door pandemie veroorzaakte productie vertragingen waardoor het videorooster minder nieuwe hitshows heeft dan normaal, maar het is optimistisch dat het aantal abonnees later dit jaar weer zal stijgen als nieuwe seizoenen van hits zoals “The Witcher” laten zien. terugkeren.

Ook, in een afwijzing van sceptici, kondigde Netflix aan dat het gratis videogames zal aanbieden aan bestaande abonnees – waarschijnlijk ergens in de komende 12 maanden.

Om de bal aan het rollen te krijgen, heeft de streaming gigant Mike Verdu, veteraan in de game-industrie, ingehuurd om te dienen als Vice President Game Development van Netflix, rapporterend aan COO en Chief Product Officer Greg Peters.

Verdu’s cv dateert uit de jaren negentig in een carrière waarin hij onder meer voor Atari, Zynga en Electronic Arts werkte – met betrokkenheid bij hits als “Sim City”, “Plants vs. Zombies 2” en “FarmVille”.

In eerste instantie zal het bedrijf zich richten op mobiele games – gekoppeld aan de meest populaire shows – voordat het uiteindelijk uitbreidt naar consoles en smart-tv’s.

De geplande service lijkt niet veel op Apple’s succesvolle Arcade-abonnementsspelservice, waar gebruikers $ 4,99 per maand betalen om toegang te krijgen tot bijna 200 advertentievrije videogames die op iPhone, iPad, Apple TV en Mac kunnen worden gespeeld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: