Lof voor AstraZeneca

Chief Medical Officer Dr. Roshan Parasram van Trinidad and Tobago zegt dat de nieuwe studie door wetenschappers uit het Verenigd Koninkrijk, waaruit bleek dat het Oxford-AstraZeneca-vaccin levenslange bescherming kan bieden, “zeer goed nieuws” is voor de mensen van Trinidad en Tobago.

De Britse krant The Sun meldde dat wetenschappers uit Oxford en Zwitserland, die in het tijdschrift Nature schreven, opmerkten dat het AstraZeneca-vaccin niet alleen virusbrekende antilichamen genereert, maar ook “trainingskampen” in het lichaam creëert voor het zoeken en vernietigen van T-cellen, die zelfs nieuwe varianten kan doden.

“Het betekent dat het lichaam deze vitale cellen kan blijven maken lang nadat de antilichamen zijn afgenomen, mogelijk de rest van je leven”, aldus het krantenbericht.

In reactie op het nieuws tijdens de virtuele mediabriefing van het ministerie van Volksgezondheid van gisteren over Covid-19, zei Parasram, hoewel hij de studie niet in steen zou willen gieten, “het is een zeer goede studie om kennis van te nemen”.

“Aanvankelijk toen vaccins werden gebruikt en vervaardigd, zeiden mensen dat we op zijn best acht maanden tot een jaar zullen zijn in termen van immuniteit,” zei hij. “De studie lijkt te suggereren dat je levenslange immuniteit krijgt van AstraZeneca. Nogmaals, het is nog vroeg en dingen kunnen veranderen, afhankelijk van wat voor soort varianten er langskomen. ”

Sinopharm-bescherming:

Parasram wees ook op een nieuwe studie uit Sri Lanka naar het Sinopharm-vaccin, waaruit blijkt dat het vaccin een zeer goede bescherming biedt tegen de Delta-variant.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: