Guyana kijkt naar Surinaamse oliemarkten – Minister Bharrat

Minister van Natuurlijke Hulpbronnen Vickram Bharrat van Guyana heeft vandaag bekendgemaakt dat Guyana zijn ogen heeft gericht op de oliemarkten in Suriname.

Hij hield destijds opmerkingen tijdens de lancering van het opleidingscentrum van de Guyana Oil and Gas Energy Chamber (GOGEC) en de inaugurele trainingssessie.

“We willen dat Guyana de hub wordt voor het Guyana-schild. Dat is waar we Guyana op willen vestigen. Brazilië ligt iets voor op ons omdat ze iets verder zouden zijn gekomen dan wij, maar met Suriname kunnen we zeker de markt in Suriname aanboren”, legde hij uit.

“Ik geloof dat we ons als land kunnen richten op de Surinaamse markt, aangezien ze nieuw zijn in de olie- en gassector en wij als natie, we het afgelopen jaar of zo met een snelle [snelheid] vooruit zouden zijn gegaan in de ontwikkeling van hoe we de olie- en gassector beheren en dat is belangrijk”, voegde hij eraan toe.

Volgens minister Bharrat is de olie- en gassector van het land voornamelijk gericht op het Stabroek-blok voor de kust, maar hij zei dat er een enorm potentieel is in de andere blokken.

Hij zei dat er vanaf vandaag zes boorschepen voor de kust van Guyana opereren.

Negen miljard vaten olie worden voorspeld in Guyana’s olie zegen en met 20 ontdekkingen onder de riem, zal de geschatte winbare vaten naar verwachting toenemen met meer vondsten.

error: Kopiëren mag niet!