Volleybal op de Olympische Spelen in Tokio

23 juli 2021 – 8 augustus 2021 – De Olympische Zomerspelen van 2020, de Spelen van de XXXII Olympiade, vinden plaats in Tokio, Japan. De volleybalcompetitie voor mannen en vrouwen zal elk bestaan ​​uit 38 wedstrijden, die worden gespeeld in de nieuw gebouwde Ariake Arena in de baai van Tokyo.

De competities beginnen met een voorronde, met 12 teams voor elk geslacht, verdeeld over twee poules van zes. Elke poule speelt een round-robin en de beste vier teams van elke poule gaan door naar de kwartfinales. De laatste ronde wordt gespeeld in een knock-outsysteem.

Volleybal wordt gespeeld door twee teams op een veld van 18 x 9 meter, gescheiden door een net. Elk team op de Olympische Spelen mag maximaal 12 spelers, maar slechts 6 spelen op het veld. Het spel begint met een service waarbij de bal over het net naar de kant van de tegenstander wordt gestuurd. Teams mogen de bal drie keer aanraken voordat deze over het net in het speelveld van de tegenstander moet gaan.

Volleybalwedstrijden worden gespeeld naar de beste van vijf sets. Elke set wordt gespeeld tot 25 punten, waarbij een team een ​​voorsprong van twee punten nodig heeft om de set te winnen. Wanneer een team een ​​punt wint, serveren ze als volgende. Het eerste team tot drie sets wint de wedstrijd, maar wanneer de wedstrijd op twee sets elk gelijk is, wordt de laatste set gespeeld tot 15 punten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: