Rishi Kapoor zei dat Irrfan Khan ‘niets wist van acteren’ tijdens D-Day shoot: ‘Usko samjhao’

D-Day was de enige film waarin Irrfan en Rishi de schermruimte deelden. Helaas verloor Bollywood in 2020 beide acteurs aan kanker.

De film kenmerkte wijlen acteurs Rishi Kapoor en Irrfan Khan samen met Arjun Rampal, Huma Qureshi en Shruti Haasan. De film, die goed werd ontvangen aan de kassa, is om meer dan één reden bijzonder. D-Day was de enige film waarin Irrfan en Rishi de schermruimte deelden. Helaas verloor Bollywood in 2020 beide acteurs aan kanker.

D-Day zag Irrfan een undercover RAW-agent spelen terwijl Rishi een don speelde. In een gesprek met filmcriticus Rajeev Masand sprak regisseur Nikkhil Advani over het werken met de twee legendes in zijn spionagethriller uit 2013. Hij had onthuld dat Rishi Kapoor bij hem over Irrfan had geklaagd.

“Toen ze samen kwamen, had Rishi Kapoor gehoord dat Irrfan Khan deze geweldige acteur is. Dus hij wilde het zien en gelukkig voor mij deden ze deze ene scène waarin Irrfan besloot te improviseren.

En Irrfan geeft nooit meer hetzelfde signaal. Dus Rishi Kapoor belde me en zei: ‘Usko samjhao, usko acteren nahi aati hai (praat met hem, hij weet niet acteren).

Hij moet zijn cue raken, anders weet ik niet wat ik moet doen en wat ik moet zeggen.’ Dus legde ik het hem uit en zei: ‘Meneer, u hoeft zich geen zorgen te maken. Je begint te praten wanneer je maar wilt, maak je geen zorgen over hem.’ Ze waren gewoon heel anders, maar ze waren heel bijzonder. De film is nu nog specialer voor mij geworden”, aldus de regisseur.

“We waren aan het fotograferen in de woestijn en terwijl Irrfan en een deel bam het team in tenten lagen te slapen, reed Chintuji twee uur terug naar het hotel. Hij was wars van shoots in de vroege ochtend, maar er was een zonsopgang opname die we met hem moesten maken en hij weigerde te gehoorzamen en zei: ‘Ik ben een acteur, geen doodhwala.’ Irrfan slaagde er uiteindelijk in hem te overtuigen om de nacht door te brengen. in de woestijn met ons met de belofte van Chicken Jungli en alcohol. Het was een bijna onmogelijke prestatie in Kutch, maar hij maakte zijn belofte waar en ik kreeg mijn kans”, vertelde Nikkhil aan Mid-Day.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: