Dodental boven 190 bij overstromingen in Europa

Terwijl het dodental van verwoestende overstromingen in West-Duitsland boven de 190 stijgt, met ontbrekende scores en meer overstromings waarschuwingen, bereiden verzekeraars zich voor op een van de duurste natuur rampen in decennia.

De inspanningen om nog meer slachtoffers te vinden en de puinhoop op te ruimen die is achtergelaten door de overstromingen in een deel van West-Duitsland, Oost-België en Nederland, gingen maandag door toen het water afnam.

Tot nu toe zijn 117 doden bevestigd in de zwaarst getroffen Duitse regio, Rijnland-Palts; 46 in de aangrenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen; en ten minste één in Beieren, waarvan delen in het weekend hevige regen en overstromingen hebben gezien. Minstens 31 mensen stierven in België.

De overstromingen zouden een van de duurste natuurrampen in Duitsland van de afgelopen 20 jaar kunnen zijn. De Duitse verzekeringsbranchevereniging GDV is van plan volgende week haar eerste schatting van de schade te geven, aldus Reuters.

error: Kopiëren mag niet!