Twee verdachten diefstal twee gascilinders in Bofroestraat, Latour, opgepakt

De politie van het bureau Latour heeft donderdag 15 juli de 24-jarige X.G. en zijn kompaan R.H. (45) gearresteerd, verdacht van de diefstal van twee 100 lbs gascilinders in de Bofroestraat in het ressort Latour. Dit duo begaf zich via de schuifpoort op het terrein, waarna zij de bedradingen van de gascilinders die leiden naar het gasfornuis doorsneden. Hierna ging het tweetal er vandoor met de gascilinders, aldus het Korps Politie Suriname zondag 18 juli.

Agenten speelden die ochtend in op een melding van het Command Center dat twee mannen in de Bofroestaat twee 100 lbs gascilinders sjouwden. Bij het zien van de politie zette het tweetal het op een lopen en lieten de gascilinders op de berm achter. 

De politie zette de achtervolging in en loste waarschuwingsschoten om de vluchtende mannen op andere gedachten te brengen. Beide verdachten zette echter hun vlucht voort. Het lukte agenten om X.G. enkele straten verder aan te houden, waarna hij ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau.

Op zijn aanwijzing werd enkele uren daarna het woonadres van zijn kompaan tevens buurman aangedaan. Toen R.G. het dienstvoertuig zag aankomen, rende hij weg, maar werd door agenten in de boeien geslagen.

Inmiddels hebben beide mannen bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan de diefstal. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn beide verdachten in verzekering gesteld. De eigenaresse kon hierna weer over haar gascilinders beschikken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: