Bucks verslaat Suns en neemt 3-2 voorsprong in NBA Finals

Holiday’s steal en alley-oop pass naar Giannis Antetokounmpo in de laatste seconden van de wedstrijd bezorgde de Bucks een 123-119 overwinning op de Phoenix Suns zaterdagavond 17 juli.

‘Het is wie hij is”, zei teamgenoot Pat Connaughton. ‘Hij is een winnaar.’
Antetokounmpo had 32 punten, negen rebounds en zes assists. Khris Middleton voegde 29 punten toe en Holiday had 27 punten en 13 assists.

‘Natuurlijk weten we wat het nu is. Het is nog één wedstrijd verwijderd van de NBA-kampioen’, zei Antetokounmpo. 

Booker had 40 punten, zijn tweede opeenvolgende wedstrijd  met 40 punten. Een punt achter met nog 16 seconden te gaan had hij de kans om de Suns op voorsprong te brengenm maar Holiday sloeg de bal uit zijn handen.
‘Ik probeerde gewoon de bal te scoren, hij zat achter me’, zei Booker. ‘Ik draaide me om en hij was daar.’

‘We moeten één wedstrijd winnen om ze weer in het vliegtuig te krijgen.  Dat is het”, zei Suns-coach Monty Williams.  ”En je moet die vastberadenheid hebben dat je bereidt bent om alles te doen wat nodig is om ze weer in het vliegtuig te krijgen.’

Paul had 21 punten en 11 assists en Deandre Ayton eindigde met 20 punten en 10 rebounds.
‘We wisten dat dit niet makkelijk zou worden. We hadden niet verwacht dat het zo zou zijn.  Het is moeilijk’, zei Paul. ‘Coach zei het, het hele jaar door.’

De Bucks kunnen dinsdagavond 20 juli in Milwaukee hun eerste titel sinds 1971 winnen. Als het de finals wint zal het zijn tweede 2-0 comeback in deze playoffs voltooien. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: