Aantal dagen vermiste jager (60) gevonden in zwampgebied Coesoewini-gebied

Man overleeft door eten van bosvruchten en drinken zwampwater

De 60-jarige jager Josef Janomo, die op zondag 11 juli in het Coesoewini-gebied werd vermist, is donderdag 15 juli bij een zoekactie door agenten en militairen in het bos in het zwampgebied rondom de Coesewijnerivier gevonden, zo meldt het Korps Politie Suriname zondag 18 juli.

Janomo ging 11 juli met een groep mannen naar het gebied, waar zij de Cocaoboesi ingingen om op pingo’s te jagen. De jagers zouden elkaar op een bepaald tijdstip op een afgesproken plek ontmoeten. Toen de overige jagers hem om twee uur ‘s middags niet zagen, vermoedden zij dat Janomo de weg kwijt was geraakt. Een zoekactie leverde niet het gewenste resultaat op, waardoor zij op dinsdag 13 juli aangifte van vermissing deden bij de politie van het bureau Calcutta.

Bij een gezamenlijke zoekactie van de politie, militairen, familie en vrienden werd Josef donderdag door de politie en militairen verzwakt in het zwampgebied rondom de Coesewijnerivier aangetroffen. Hij bleek in de oostelijke richting te hebben gelopen en kon daardoor de terugweg niet vinden. Het slachtoffer leefde van bosvruchten en het zwampwater.

Met een ambulance werd Josef voor medische behandeling afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en is ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: