OW neemt nieuwe voorzieningen in gebruik ter verbetering dienstverlening

Het ministerie van Openbare Werken (OW) werkt hard om de dienstverlening naar de gemeenschap toe steeds te verbeteren. Zo zijn dinsdag 13 juli enkele voorzieningen officieel in gebruik genomen, waaronder een looppad vanaf de poort tot aan de hoofdingang van het gebouw, een intakebalie, een aanbestedingsruimte inclusief glazen aanbestedingsbussen, wegwijzers, een drank- en snackautomaat, een nieuwe kantoorunit en gratis WiFi voor bezoekers.

Verder werd een naambord onthuld en de Surinaamse vlag gehesen bij het vierde directoraat, Onderzoek en Dienstverlening, aan de Duisburglaan. 

Minister Riad Nurmohamed geeft aan vanaf zijn aantreden zaken efficiënter aan te willen pakken. Bezoekers moeten op een simpele manier hun zaken kunnen regelen, wanneer zij een bezoek brengen aan het ministerie, aldus de bewindsman.

Al geruime tijd had het terrein van het ministerie behoefte aan een veilig looppad, voornamelijk voor bezoekers met een beperking. Bij binnenkomst van het ministerie is gewerkt aan het klantvriendelijk maken van de omgeving. De begane grond is nu voorzien van gratis WiFi, ook is er een drank- en snackautomaat geplaatst. De afdeling aanbestedingen is belangrijk voor het ministerie en ook voor het land, derhalve wil de OW-minister het vertrouwen terugbrengen door transparantie hoog in het vaandel te houden. Een kleine aanbestedingsruimte is ingericht, inclusief drie glazen aanbestedingsbussen. Daarnaast wordt online aanbestedingen geïntroduceerd; op deze manier kan worden gewerkt aan openbaarheid van het ministerie. 

De bewindsman is ook voornemens te investeren in laptops zodat het personeel overal kan werken en niet afhankelijk is van een werkplek. Dit systeem is efficiënter en zal de productiviteit van het ministerie vergroten. Het nieuwe directoraat, Onderzoek en Dienstverlening van het OW-ministerie, wordt gehuisvest aan de Duisburglaan. Het Grondmechanisch Lab, de levering van brandstof voor staatsvoertuigen en opslag van OW-materiaal zijn allemaal ook op hetzelfde terrein gevestigd.

Het OW-ministerie voert veel grote projecten uit in Suriname, vandaar dat het belangrijk is dat iedere burger het ministerie makkelijk moet kunnen herkennen en contacten. In dit kader is er een naambord geplaatst voor het OW-terrein aan de Duisburglaan. Het ministerie zal steeds werken aan het verbeteren van de voorzieningen om de burger steeds beter van dienst te zijn en het efficiënter en productiever functioneren van het ministerie en zijn medewerkers.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: