Hosselaar: ‘1 jaar zit deze regering en wij hebben alleen beloftes gekregen’

Geëmotioneerd en teleurgesteld geven enkele burgers hun gevoel aan in de binnenstad tijdens een gesprek met de redactie van Dagblad Suriname. Een ieder legt de nadruk op de huidige financiële situatie die als heel erg wordt omschreven. Mensen moeten zo hard werken voor geld dat niets voorstelt. Het is een dagelijks probleem, zegt een burger.

‘Je hoort het overal en het is belachelijk wat men aan het doen is. Om eerlijk te zijn, zie ik helemaal geen vooruitgang. Je werkt, maar bereikt niet wat je wilt bereiken. Dus je werkt om te overleven voor de dag.’

Een burger die kleine klusjes doet geeft aan, dat er betere investeringen gedaan moeten worden. Met emotie benadrukt hij, dat de situatie zo spoedig mogelijk opgelost moet worden, want zo kan het niet verder. ‘Er wordt nu alleen met gezichten gewerkt. De rijken, vrienden en families worden alleen geholpen. Wij worden overgeslagen.’ ‘De projecten waarop er nu wordt gewerkt zijn niet van belang, kijk eerst naar de hosselaars en mensen die hard moeten werken. Help ons, zak die prijzen en breng werkelijk een verandering waar wij ons goed over kunnen voelen en praten’, zegt een andere burger. ‘Wij hebben ook gestemd, niet alleen de ambtenaren. Je kan niet naar de ene kijken en slaat de andere over. Wij allen vormen het land en niet een deel’, benadrukt de burger. 

‘Ik sta voor de hossel, maar het gaat helemaal niet. Je ziet mensen dagelijks proberen om een klein beetje eten te komen voor die dag’, zegt een andere burger. ‘Dezelfde avond zit je na te denken van wat er morgen weer zal zijn en of je morgen zelfs nog gaat eten. Als er een dag geen geld wordt gemaakt, kan er die dag niet goed gegeten worden. Het is heel triest van wat wij allen mee moeten maken’,  benadrukt de burger. ‘De regering zit al een jaar, maar ik heb de hele tijd alleen beloftes gehoord. Het volk wordt in de maling genomen. Doe het beter er is tijd en bewijs dat je het waard ben. Op zo een manier heb ik het gevoel dat er geen leider is.’

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: