Scholen kunnen niet steeds gesloten blijven

Recentelijk hebben enkele ouders meegedeeld op Facebook, dat er sprake is van leerlingen die besmet zijn met Covid-19 op enkele scholen op VOJ-niveau. Ook bevestigen leerkrachten dat. Hierbij geven de ouders en leerkrachten aan, dat de scholen voor een week gesloten worden. De leerlingen en leerkrachten die in aanraking zijn gekomen met een besmette leerling, moeten gaan swabben. 

Een ouder zegt: ‘Gezien de huidige situatie, lijkt het mij mogelijk dat dit op meerdere scholen zal voorkomen. Het zal steeds voorkomen dat de school te maken krijgt met een besmette leerling en als gevolg daarvan steeds een week moet sluiten. Zo schieten we echt niet op.’

Ook geeft een leerkracht aan, dat zieke leerlingen de school gewoon bezoeken, volgens haar is het dus onvermijdelijk dat er besmettingen zullen plaatsvinden. Ook trekken de leerlingen hun mondkap vaak onder hun kin. De fysieke afstand van 1.5 meter wordt ook niet in acht genomen. 

Enkele ouders zijn de mening toegedaan, dat de scholen geen week lang hoeven te sluiten. ‘Is nergens voor nodig anders blijft het leven achter. Een dag of twee sluiten om alles te desinfecteren is meer dan genoeg. De school hoeft niet te sluiten. Hooguit de klasgenoten en contactpersonen in quarantaine plaatsen.’

‘Covid-19 gaat nooit meer weg. Je krijgt het, gevaccineerd of niet. Dus we moeten ermee leven in ons midden zoals alle andere virussen.’

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: