Niet alle GLO-scholen op 14 juli van start gegaan

De regering had zaterdag 10 juli nieuwe Covid-maatregelen aangekondigd, waarbij werd aangegeven, dat de GLO-scholen (de lagere scholen) op 14 juli van start zouden gaan. Maar, niet alle scholen zijn van start gegaan op die dag. De meeste scholen zijn donderdag gestart en enkele zullen vrijdag 16 juli van start gaan.

De leerlingen die woensdag naar school zijn gegaan waren volgens de ouders en leerkrachten allemaal netjes in uniform gekleed. Ook heeft een buschauffeur van een schoolbus de redactie van Dagblad Suriname laten weten, dat hij schoolkinderen vervoerd heeft, volgens hem was het aantal kinderen wel minder dan normaal.

Instructies voor de scholen in het binnenland

De scholen in het binnenland hebben echter andere instructies gehad. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft op woensdag 14 juli een bekendmaking uitgebracht voor de leerkrachten en leerlingen in het binnenland. 

Scholen die vallen onder het binnenland, waar reizende leerkrachten zijn, zullen maandag 19 juli beginnen, mochten die nog niet gestart zijn. De leerkrachten die met busvervoer naar hun standplaats moeten worden vervoerd, zullen starten op 21 juli. De leerlingen dienen zich aan te melden op donderdag 22 juli. Scholen waarvan de leerkrachten met de boot of het vliegtuig vervoerd moeten worden, zullen op maandag 26 juli van start gaan. De leerlingen dienen zich op dinsdag 27 juli te melden op school.

Bij alle opgegeven data geldt, dat de leerlingen zich moeten aanmelden volgens de setting of het rooster van het eerste kwartaal. De leerlingen zullen in kleine groepen les krijgen (maximaal 15-18 leerlingen). Alle Covid-19 protocollen dienen hierbij in acht genomen te worden.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: