Minister Kuldipsingh geeft in Nickerie startsein Basic Needs Trust Fund-project

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) heeft woensdag 14 juli in Nickerie, ondersteund door haar collega Krishna Mathoera van Defensie, het startsein gegeven voor het Basic Needs Trust Fund (BNTF) project, dat gefinancierd wordt door de Caribbean Development Bank (CDB).

Het project “Van grassroot tot ondernemer en het om-, her-, en bijscholen van werklozen en werkzamen” is officieel in Paramaribo gestart op 29 juni. In Nickerie wordt Electrohuisinstallatie verzorgd op het Natuurtechnisch Instituut (Natin), terwijl de training Textiele werkvormen op de Surinaamse Technische School Nickerie (STSN) wordt verzorgd. Het startsein is op woensdag gegeven op beide scholen.

Districtscommissaris Senrita Gobardhan heeft bij de start van dit project aangegeven, dat het een waar genoegen is om dit project ook in Nickerie op te starten. ‘Kennis is de deur tot succes’, zei ze.

Onderdirectrice Arbeidsmarkt, Naomi Esajas-Friperson, en Joyce Lapar, directrice van de Stichting Arbeidsmobilisatie & Ontwikkeling (SAO), hebben de cursisten bemoedigd om zich gedurende het heel proces in te zetten en niet op te geven. Verder heeft de onderdirectrice aangegeven, dat de positie van de cursisten op de arbeidsmarkt verbeterd zal worden door het opdoen van kennis en vaardigheden met als gevolg het leveren van positieve resultaten aan de economie van het land. 

Minister Mathoera heeft de cursisten laten weten, dat dit project van het ministerie van AW&J een unieke kans biedt om kennis en vaardigheden gratis op te doen. Volgens de minister is het een stap in de goede richting om een betere baan te vinden en ook om zelfstandig te worden. 

Minister Kuldipsingh zei verder, dat het starten van dit project in Nickerie een bijzonder moment is. Het is een mijlpaal voor het ministerie van AW&J om binnen een jaar het startsein van het project te mogen geven in twee districten, waaronder Paramaribo en Nickerie. ‘Inversteren in jezelf, is investeren in de toekomst van morgen’, benadrukte de bewindsvrouwe.

Kuldipsingh zegt, dat het beleid van het ministerie gericht is op zelfredzaamheid dat zal zorgen voor zelfstandigheid en het opzetten van een eigen onderneming met behulp van het ministerie. De minister stelde verder, dat er een na-traject klaarstaat om de cursisten op te vangen, verder te vormen en te begeleiden na het behalen van de cursus.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: