Inkomsten van burgers stellen steeds minder voor

Ondanks versoepeling van de Covid-19-maatregelen zitten burgers met te weinig of helemaal geen inkomsten. Daartussen zitten klein ondernemers die vanwege de situatie alles hebben verloren of alles in hun zaak moesten verkopen om schulden te betalen. Hasnna die een salon had voor haar, nagel en massage, geeft aan, in gesprek met Dagblad Suriname, dat zij alles inclusief alle nagelproducten heeft moeten verkopen om haar onderdak te redden en ook nog werknemers te betalen.

‘Ik kon misschien een ander alternatief bedenken, maar kon helemaal geen hulp vinden. Ik heb er heel goed over nagedacht en besloot toen alles te verkopen. Je mag nu wel klanten ontvangen en tijdens de lockdown kon ik ook werken, maar ik nam geen kans, vooral niet vanwege mijn twee kinderen’, zegt Hasnna. ‘Ook is er geen garantie dat er geen lockdown komt, dus ik neem die kansen niet.’

Hasnna geeft verder aan, dat zij wel van plan is met iets anders te starten, maar het nog even overweegt. ‘Ik heb nu geen inkomsten en leef van het restant dat ik nog heb van de verkoop. Ik moet dus zo spoedig mogelijk iets starten. Ik zie dat online bestellingen goed gaan en plaatsen vlot gaat, dus wil dat ook doen, aangezien ik ook goed kan koken en aparte recepten kan maken die ik hier nog niet heb gezien of nog niet heb geproefd. Zo kan ik ook met iets beginnen’, aldus Hasnna. ‘Een kleine eetzaak opzetten of een winkel met moderne buitenlandse apparaten of spullen. Een pand huren ga ik niet kunnen doen, dus kijk nog even of ik mijn garage of voorterrein in gebruik kan nemen daarvoor.’

‘De prijzen stijgen en mijn salaris blijft hetzelfde’, zegt Sandro die werkzaam is bij een winkel. Hij geeft aan dat zijn salaris niets voorstelt. ‘Ik kan niet eens mijn huur betalen met mijn salaris. Door bij te passen met het salaris van mijn vrouw halen wij het. De andere dingen doen wij ook samen, maar grotendeels doet mijn vrouw het. Ik ben haar heel dankbaar, maar het is helemaal geen gezicht voor een man. Een ander werk zoeken kan ik niet, dus hou het nog even vol’, aldus Sandro.

‘Misschien start ik met reparaties van auto’s thuis, maar daarover ga ik heel goed moeten afstemmen en ook onderzoeken wat ik nodig heb. Maar, ik weet dat de motivatie van mijn partner er zeker gaat zijn.’

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: