Foei toch Gentle!

De leden van de Surinaamse Politiebond hebben onlangs een gruwelijke ontdekking gedaan. Op 29 april 2019 brandde de woning van een lid van de Surinaamse Politiebond geheel af. De politieambtenaar zat hierdoor totaal aan de grond.

Op een algemene leden vergadering (ALV) van de Surinaamse Politiebond werd goedkeuring gegeven door de leden om een eenmalige inhouding van SRD 100  per lid op het salaris te plegen. Rekening houdende met het feit dat het korps ruim 2.000 leden telt, betekent dit dat met deze ophaalactie dat er meer dan SRD 200.000 werd binnengehaald ter ondersteuning van een collega die het op dat moment zeer dringend nodig had. 

Nu is bekend geworden, dat deze noodlijdende collega slechts SRD 85.000 in handen heeft gekregen en dat zulks ook gebeurd na heel wat gehaal en getrek. 

Hoofdinspecteur Gentle weigerde het opgehaalde geld af te staan aan de noodlijdende collega en beweerde dat hij zulks in kavels zal doen “anders gaat die man een MarkX kopen”. Het eindresultaat is dat slechts SRD 85.000 werd afgestaan voor de wederopbouw van de woning van die collega, terwijl de rest van het geld in de bekende doofpot van het bestuur van de Surinaamse Politiebond is verdwenen.

Een huidig bestuurslid  van de Surinaamse Politiebond spreekt er schande over. “Het geld was bij Gentle, maar hij heeft het nimmer afgestaan. Zo zal nimmer een politieman ooit een collega willen helpen.” 

De leden van de Surinaamse Politiebond willen weten wat met het resterend bedrag is gebeurd. “Hier is er sprake van verduistering.” Ook is er nimmer op enige andere ALV ooit verantwoording afgelegd door het bestuur over de besteding van de gelden van de leden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: