Etnel (NPS) vraagt aandacht president Santokhi voor achterstallige bevorderingen ambtenaren

Het NPS-Assembleelid Patricia Etnel heeft bij brief van vrijdag 16 juli president Chandrikapersad Santokhi gevraagd om er zorg voor te dragen, dat er een oplossing komt voor het vraagstuk van de achterstallige bevorderingen van ambtenaren.

Etnel wil rechtszekerheid en standvastigheid van een goede toekomst voor ambtenaren. ‘Hierbij ligt de nadruk op de achterstallige bevorderingen van grote groepen ambtenaren’, aldus de politica.

‘De oorzaken zijn veelzijdig, maar veelal vindt haar oorsprong in de ‘redtape’ binnen de bureaucratie en een voorzichtige aanname van gevoede favoritisme binnen het overheidsapparaat’, zo schrijft Etnel in haar brief. Volgens haar hebben daardoor veel ambtenaren die met pensioen zijn nooit die functie hebben kunnen krijgen waar zij rechtmatig aanspraak op maakten.

‘Daardoor hebben demotivatie en geen inspiratie om het werk te doen langzaamaan de overhand genomen.’ Het aantal ambtenaren met dat probleem is de afgelopen jaren, aldus Etnel, alleen maar toegenomen.

Ze wil graag dat president Santokhi deze kwestie tilt ‘naar het hoogste niveau van de uitvoerende macht’. ‘De roep voor een spoedige oplossing is heel groot.’

PK

error: Kopiëren mag niet!