Actrice Surekha Sikri (75) overleden aan hartstilstand

Veteraan actrice Surekha Sikri is op 75-jarige leeftijd in Mumbai overleden aan een hartstilstand. De actrice was bekend van films als Badhaai Ho en tv-shows als Balika Vadhu.

Surekha Sikri was lange tijd ziek en had in 2020 en 2018 twee herseninfarcten gehad. De manager van de actrice bevestigde het nieuws aan indianexpress.com: ‘De drievoudig nationaal bekroonde actrice Surekha Sikri is eerder vanochtend op 75-jarige leeftijd overleden na een hartstilstand. Ze had last van complicaties als gevolg van een tweede herseninfarct. Ze was omringd door familie en haar verzorgers. De familie vraagt ​​op dit moment om privacy. Om Sai Ram.’

Ze werd geboren in Uttar Pradesh en studeerde in 1971 af aan de National School of Drama (NSD). Ze won ook de Sangeet Natak Akademi Award in 1989. De vader van de actrice zat bij de luchtmacht en haar moeder was lerares. Ze trouwde met Hemant Rege en hebben samen een zoon, Rahul Sikri.

Onder degenen die rouwden om het verlies waren acteurs Manoj Bajpayee, Pooja Bhatt, Divyenndu en Divya Dutta.

De premier van Delhi, Arvind Kejriwal, bracht ook een eerbetoon aan haar. ‘Oprechte deelneming bij het overlijden van veteraan actrice Surekha Sikri ji. Moge God haar ziel zegenen’, schreef hij op Twitter:

De carrière van de ervaren actrice omvatte theater, films en televisie. Surekha Sikri maakte haar debuut met de politieke dramafilm Kissa Kursi Ka uit 1978 en speelde door auteurs ondersteunde rollen in films in verschillende industrieën. Ze ontving driemaal de National Film Award voor beste vrouwelijke bijrol, waaronder Tamas (1988), Mammo (1995) en Badhaai Ho (2018).

De actrice genoot veel populariteit met haar rol van een strenge matriarch Kalyani Devi in ​​tv-soap Balika Vadhu. Ze maakte deel uit van de show vanaf begin 2008 tot eind 2016. Haar optreden als matriarch in Badhaai Ho in 2018 werd ook zeer gewaardeerd, waarvoor ze ook de National Award voor beste vrouwelijke bijrol ontving. Ze is voor het laatst gezien in de Netflix-bloemlezing Ghost Stories in de sectie met Zoya Akhtar.

Ze had twee beroertes gehad en was vele maanden ziek. ‘Ik heb tien maanden geleden een herseninfarct gehad en ben sindsdien aan het herstellen. Ik viel en stootte mijn hoofd in de badkamer tijdens het fotograferen in Mahabaleshwar. Door mijn ziekte heb ik niet kunnen werken. De doktoren zeggen dat ik snel in orde zal zijn’, had Surekha gezegd na haar beroerte in 2018.

error: Kopiëren mag niet!