Peter R. de Vries (64) overleden

Peter R. de Vries is donderdag 15 juli overleden. De misdaadverslaggever raakte vorige week dinsdagavond zwaargewond toen hij werd beschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. De Vries is 64 jaar geworden.

De familie en zijn partner laten het volgende weten: ‘Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: ’On bended knee is no way to be free’. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.’

De aanslag gebeurde rond 19.30 uur in de Lange Leidsedwarsstraat, in de buurt van het Leidseplein bij een parkeergarage. Zo’n 100 meter daarvandaan zit de studio van RTL Boulevard, waar De Vries die avond aanwezig was. Al snel gingen beelden rond van een bebloede De Vries.

Twee verdachten zitten nog in hechtenis vanwege de schietpartij. Het gaat om een 35-jarige Pool uit het Gelderse Maurik en een 21-jarige man uit Rotterdam. De laatste is vermoedelijk de schutter geweest, de Pool zou de vluchtauto hebben bestuurd. De politie deed huiszoekingen in Maurik, Tiel en Rotterdam en nam gegevensdragers en munitie in beslag.

Peter Rudolf de Vries startte zijn journalistieke loopbaan direct na de middelbare school bij De Telegraaf. Een Haagse moordzaak waarmee hij aan de slag ging wekte zijn interesse in misdaadjournalistiek. In de vijfendertig jaar die volgden onderzocht hij meer dan 500 moorddossiers en groeide hij uit tot een van de bekendste misdaadjournalisten van het land.

De uitzending van RTL Boulevard staat vanavond volledig in het teken van Peter R. de Vries. RTL Boulevard verzorgt tevens rond 20.00 uur een extra uitzending. RTL 4 zendt rond 20.30 uur een in memoriam uit en aansluitend staat Humberto in het teken van het overlijden van De Vries. Er is bij RTL 4 geen reclame te zien vanavond.

error: Kopiëren mag niet!