NBA Finals – Middleton loodst Bucks langs Suns: 2-2

”Khris heeft geen angst en ook nooit getoond’, zei Milwaukee guard Jrue Holiday. Middleton scoorde 40 punten, pakte 6 rebounds, 4 assist en 2 steals voor de Bucks.  Woensdagavond 14 juli is de Phoenix Suns met 109-103  verslagen en de seriestand is nu 2-2. 

‘We wilden dit heel graag en als team hebben we het vanavond laten zien’, zei Antetokounmpo. Antetokounmpo had 26 punten, 14 rebounds en 8 assists.  Zijn reeks van 40-punts games eindigde op twee, maar het enige aantal dat telt voor de Bucks staat op het scorebord van de serie.


‘Dat is een speciaal moment voor de NBA Finals, en we zullen er meer nodig hebben’, zei Bucks-coach Mike Budenholzer.

‘Niemand is gezwicht”, zei Middleton. ‘We zijn erbij gebleven.’

Brook Lopez had 14 punten voor de Bucks en Holiday voegde 13 punten, zeven rebounds en zeven assists toe. Zijn verdediging hielp Paul ook in toom houden. Antetokounmpo had de vorige wedstrijd gedomineerd in de aanval, maar de 2020 defensive player of the year was dominant in de verdediging tijdens deze wedstrijd. Ze proberen voor de tweede keer in dit ‘postseason’ een 2-0-achterstand weg te werken.

Devin Booker scoorde 42 punten voor de Suns maar Chris Paul worstelde en eindigde maar met 10 punten. 

‘Dit is een moeilijke, maar we moeten terugslaan’, zei Paul. ‘Daarvoor hebben we het hele seizoen gevochten om hier te komen.”
De Suns behaalden nooit meer dan twee overwinningen in hun twee eerdere optreden in de NBA Finals.

Game 5 is zaterdagavond in Phoenix. 

VP 

error: Kopiëren mag niet!