Minister Mathoera bezoekt Regionaal Ziekenhuis Wanica

De minister van Defensie, Krishna Mathoera, heeft vrijdag 15 juli een beleefdheidsbezoek aan het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) gebracht.Na een rondleiding door het gebouw en het bezichtigen van de zuurstof-producerende containers, werden in de vergaderzaal nog enkele toespraken gehouden, zo bericht het ziekenhuis.

‘Ik weet dat de druk heel hoog is op de directie van de ziekenhuizen en ik moet zeggen dat jullie het heel goed hebben gedaan’, complimenteerde de minister de directie van het RZW.

‘We zijn de militairen vanuit Nederland ook heel erkentelijk voor de ondersteuning, ook Frankrijk heeft bijgedragen.We hebben als nationaal leger twee cruciale taken, namelijk bescherming van Suriname en ondersteuning bieden. Zo wordt het leger ingezet bij onder andere de vaccinatiepunten, bewaking van de ziekenhuizen en het ondersteunen van de politie met orde handhaving.’

Algemeen Directeur Jason van Genderen gaf aan, dat er een heel goede samenwerking bestaat met de militairen die in het RZW zijn ingezet. Deze bieden op verschillende afdelingen ondersteuning en doen ook aan bewaking van het ziekenhuis. Hiervoor is de directeur het ministerie van Defensie dankbaar. Natuurlijk ook het Nederlandse leger is de directeur zeer erkentelijk.

Daan de Jong, Commandant Nationaal Leger Nederland, hoopt dat het snel weer goed komt in Suriname, en dat het zuurstoftekort ook gauw wordt opgelost.

Het formeel gedeelte werd afgesloten met een overhandiging van een schildje van het Nederlands Geneeskundig Bataljon aan de minister, als blijk van waardering.

error: Kopiëren mag niet!