Brandje geblust tussen Natio-coach Gorré en bestuur SVB

Een oplaaiend brandje tussen Natio-coach Dean Gorré en het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond, SVB, is alweer geblust. Er was deze week het nodige gehaal en getrek omtrent het wel of niet afreizen naar Orlando, Florida (VS), van doelman Claidel Kohinor, die positief was getest op het Covid-19-virus, maar die test werd gevolgd door een negatieve test. Gorre zou zelfs gedreigd hebben het spelershotel te verlaten.

De coach wilde dat Kohinor toch, ondanks de positieve test, zou afreizen naar Orlando om zich te voegen bij Natio. Maar, dat zag de SVB niet zitten. Uiteindelijk werd na overleg tussen de bond, de coach en de spelersraad besloten dat de doelman toch kan afreizen.

De CONCACAF, organisator van de Gold Cup waaraan Natio deze dagen deelneemt, hanteert strenge Covid-maatregelen. Zo zou Kohinor niet in het spelershotel mogen verblijven. Bij hem moeten wel voor vertrek twee PCR-testen zijn afgenomen met een negatief resultaat, zo heeft Dagblad Suriname uit betrouwbare bron vernomen.

Natio verloor afgelopen maandag de openingswedstrijd in de Gold Cup met 0-2 van Jamaica en moet het komende vrijdag opnemen tegen Costa Rica.

error: Kopiëren mag niet!