Delta Variant-pieken in de VS brengen nieuwe reisbeperkingen met zich mee.

Twee staten zijn onderworpen aan nieuwe reisbeperkingen vanuit Chicago, aangezien de Delta-variant van het coronavirus zich nationaal blijft verspreiden.

Dinsdag voegde de stad Arkansas en Missouri toe aan haar reisadvieslijst “te midden van een toename van COVID-19-gevallen in sommige regio’s van het land”, zei het Chicago Department of Public Health (CDPH) in een verklaring.

“Alle niet-gevaccineerde mensen die vanuit Missouri of Arkansas reizen, wordt geadviseerd om niet meer dan 72 uur voor aankomst in Chicago een negatief COVID-19-testresultaat te verkrijgen of bij aankomst gedurende een periode van 10 dagen in quarantaine te gaan”, aldus de CDPH.

Verschillende andere staten, zoals Florida, Louisiana, Nevada, Wyoming en Utah, zouden ook op de reisadvieslijst van Chicago kunnen worden geplaatst. Al deze staten melden meer dan 10 dagelijkse gevallen van coronavirus per 100.000 inwoners.

error: Kopiëren mag niet!