Trinidad & Tobago ontvangt 800.000 Chinese Sinopharm vaccins

800.000 Sinopharm-vaccins uit China zijn dinsdagmiddag 13 juli rond half een lokale tijd gearriveerd op Trinidad en Tobago.

In een bericht op zijn Facebook-pagina toont minister van Buitenlandse Zaken en Caricom Zaken dr. Amery Browne een video van de landing van het vliegtuig en van de landingsbaan op de internationale luchthaven van Piarco.

Hij zei: ‘Het vliegtuig van Alitalia (Boeing 777) is net geland in TT met 800.000 doses door de WHO goedgekeurde Sinopharm-vaccins die zijn verkregen voor de mensen van onze natie.’

Het ministerie van Volksgezondheid plaatste een persbericht over de landing van het vliegtuig.

De Chinese ambassadeur bij TT Fang Qui zei ook, dat 800.000 doses Sinopharm-vaccins waren afgeleverd.

‘De derde batch op rij in minder dan 60 dagen, waardoor het totaal van donaties en aanschaf van Chinese vaccins in TT op 1.1 miljoen doses komt. China zet zich in om bij te dragen aan de wereldwijde toegankelijkheid van vaccins en steunt TT om deze pandemie snel te beëindigen.’

Dit is de derde zending Sinopharm-vaccins die in TT aankomt. De eerste zending van 100.000 vaccins was een geschenk van de Chinese regering die op 19 mei arriveerde. De tweede zending van 200.000 vaccins werd door de regering gekocht en arriveerde op 14 juni in TT.

error: Kopiëren mag niet!