‘S Werelds grootste particuliere belasting paradijzen

Als de ultrarijken van de wereld belastingparadijzen zoeken om hun inkomen en vermogen af ​​te schermen van hun binnenlandse regeringen, waar gaan ze dan heen?

Als u geld op offshore-bankrekeningen zet om belasting te besparen, zijn er twee hoofdcriteria waarnaar u op zoek bent: geheimhouding en toegankelijkheid. Gebaseerd op popcultuur en mediaberichten, zou je je een geheime bank in Zwitserland of een klein eiland in het Caribisch gebied kunnen voorstellen.

En hoewel die logica enige waarheid bevat, is de realiteit dat ’s werelds grootste belastingparadijzen over de hele wereld verspreid zijn. Sommigen van hen zijn zoals verwacht kleine naties, maar andere zijn grote economische machten die misschien verrassend zijn.

In één oogopslag is de top 20 van belastingparadijzen verspreid over regio’s. Iets minder dan de helft van de lijst bevindt zich in Europa, maar de rest is verspreid over Amerika en Azië.

Dit zijn ’s werelds top 10 belastingparadijzen, gerangschikt op de 2020 Financial Secrecy Index (FSI) van de Engelse NGO Tax Justice Network.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: