Politie Albina houdt jongen (22) aan voor roof gouden halsketting

Het Korps Politie Suriname bericht zaterdag 10 juli, dat de 22-jarige S.V. dinsdag 29 juni door de politie van het bureau Albina in het Park te Marijkedorp is gearresteerd, verdacht van het roven van een gouden halsketting.

Het slachtoffer had diezelfde dag aangifte bij de politie van Albina gedaan. Hij verklaarde, dat hij eerder op die dag op het Anjumara Project autopech had en enkele voorbijgangers om hulp had gevraagd. Daarbij werd geconstateerd, dat hij de accu moest vervangen. Om zijn auto veilig langs de weg te parkeren, schoten enkele mannen, waaronder S.V., hem te hulp. Bij die gelegenheid werd zijn gouden halsketting met bijbehorende hanger met een gewicht van 165 gram van zijn hals weggerukt. Hierna kozen de verdachten het hazenpad.

Agenten stelden een onderzoek in en deden samen met het slachtoffer locaties aan waar jongeren zich vaak te Albina ophouden. Op aanwijzing van de aangever werden S.V. en zijn kompaan in het Park gesignaleerd. V. werd door de politie aangehouden, terwijl zijn kompaan kans zag te vluchten. 

De verdachte heeft toegegeven samen met zijn voortvluchtige kompaan de benadeelde hulp te hebben geboden. Naar zijn zeggen moet zijn kompaan de halsketting met bijbehorende hanger van de hals van de man hebben weggerukt. Daarna toonde hij hem de buit.

S.V. werd na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van de voortvluchtige kompaan wordt gewerkt. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan Recherche van regio Oost.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: