Minister Somohardjo terug van OIC-conferentie in Cairo, Egypte, over vrouwen

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken is vrijdagavond teruggekeerd uit Egypte waar hij donderdag de 8e sessie van de Ministeriële Conferentie over Vrouwen van de Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC) in Cairo heeft toegesproken, zo bericht het ministerie van Binnenlandse Zaken zaterdagavond 10 juli.

De driedaagse conferentie werd bijgewoond door ministers belast met genderaangelegenheden, deskundigen uit de lidstaten van de OIC en vertegenwoordigers van internationale instellingen voor vrouwen. 

President Abdul Fatah al-Sisi van Egypte opende de vergadering en zei dat de Islam vrouwen meer dan 1400 jaar geleden rechten heeft gegeven. De komende twee jaar zal Egypte zich richten op de economische empowerement van vrouwen om de waarden van gendergelijkheid te bereiken.

Minister Somohardjo bedankte de president en de organisatie in zijn toespraak voor de hartelijke ontvangst en verblijf in Egypte. Somohardjo: ‘De goede ontvangst bewijst dat Suriname de potentie heeft om uit te groeien tot grotere hoogte en zijn inspanningen om het welzijn van de Surinaamse vrouw en meisjes te verhogen, gewaardeerd worden door de andere lidstaten.’

In zijn toespraak somde de minister de vooruitgangen van Suriname op die zijn geboekt in het kader van het genderbeleid en de uitdagingen waar het land voor staat met betrekking tot gendergelijkheid voor vrouwen en meisjes tijdens de Covid-19 pandemie. De vele inspanningen van de regering om deze doelgroep tegemoet te komen in hun behoefte is een prioriteit van de regering Santokhi/Brunswijk. Verschillende maatregelen zijn genomen om behoeftige vrouwen in deze tijd van crisis tegemoet te komen. 

Somohardjo: ‘Ondanks de vooruitgang die wereldwijd wordt geboekt op het gebied van gendergelijkheid is er nog veel werk aan de winkel.’
Op de conferentie zijn 14 resoluties aangenomen die onder meer betrekking hebben op de verbetering van de positie van vrouwen in de lidstaten, ontwikkeling van genderbeleid binnen de OIC en economische empowerement voor vrouwen binnen de lidstaten. Ook heeft de lancering plaatsgevonden van het Women’s Development Organisations permanente hoofdkwartier in Egypte.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: