Javaanse zondagsmarkt Saoena trekpleister voor velen

De Javaanse zondagsmarkt Saoena heeft na wekenlange sluiting zondag 11 juli haar poorten weer opengesteld voor het publiek. De Covid-19 maatregelen zijn namelijk vanaf dit weekend voor de komende twee weken ietwat versoepeld voor horecagelegenheden.

Slechts openlucht gelegenheden mogen open met dien verstande, dat de bestaande Covid-protocollen strikt dienen te worden negeleefd. Dat wil zeggen mondkapje op, handen ontsmetten en anderhalve meter afstand van elkaar.

De Javaanse zondagsmarkt Saoena is door de jaren heen een trekpleister voor velen. Het is op de zondagmorgen een plek waar men eventjes terecht kan voor typisch javaanse gerechten en lekkernijen. Er heerst altijd een gemoedelijke sfeer met de typisch javaanse kenmerken zoals vriendelijkheid, eenvoud, ordelijkheid, netheid en vooral de geur van saté’s die ter plaatse op houtskoolvuur worden klaargemaakt. 

De dawet drank, bami, telo met trie , baka bana en nog vele andere typish Javaanse gerechten zijn voor vele Surinamers bijna altijd goede redenen om op de zondagmorgen het huis uit te gaan. Eventjes wat lekkers halen en weer naar huis om met het gezin thuis gezellig ervan te genieten. Menig bezoekers uit het buitenland vinden automaitisch hun weg er naar toe. Saoena markt is op de hoek van de Jozef Israel- en de Anamoestraat, Tourtonne. 

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: