Zware klap voor bondscoach Kluivert en zijn Curaçao: geen deelname CONCACAF Gold Cup door Covid

De nationale voetbalploeg van Curaçao doet niet mee aan de CONCACAF Gold Cup. Enkele spelers en stafleden van de ploeg van coach Patrick Kluivert zijn besmet met het coronavirus.

Curaçao zou het toernooi zaterdag 10 juli openen met een wedstrijd tegen El Salvador in het Amerikaanse Frisco. Kluivert kan echter geen representatief team opstellen, omdat ook veel negatief geteste spelers in quarantaine moesten. Zij hadden nauw contact gehad met positief geteste spelers.

‘De CONCACAF en de Curaçaose voetbalbond hebben er alles aan gedaan om een ​​oplossing te vinden waarmee Curaçao tóch mee zou kunnen doen. De gezondheid en veiligheid van Curaçaose spelers en staf, en van alle toernooideelnemers, moet echter prioriteit krijgen’, zo schrijft de CONCACAF, de voetbalbond voor landen in Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied in een verklaring.

Kluivert werd in mei interim-bondscoach van Curaçao nadat Guus Hiddink besmet was geraakt met het coronavirus en daarvan moest herstellen. Guatemala zal Curaçao vervangen op de Gold Cup.

error: Kopiëren mag niet!