Roep om versoepeling niet verpesten

‘Alles ligt in onze handen. Wij als burgers bepalen onze vrijheid en ons doen en laten’, zegt Henry. ‘Ondanks enkele versoepelingen heb je toch mensen die het verpesten voor anderen. Ik ben dagelijks over straat en zie nog steeds mensen hangen en borrelen voor winkels of op een hoek en het resultaat merk je ook. De Covid-gevallen blijven stijgen. Er is gelegenheid gegeven om te verkopen zodat er verdiend kan worden, maar grappen worden nog steeds gemaakt’, zegt Henry.

‘Ik bepaal voor niemand, maar uiteindelijk zijn wij als onschuldigen die moeten boeten voor de gevolgen. Kinderen lijden al eronder door niet te kunnen genieten van educatie en vele bedrijven zijn nog steeds dicht. Dus ik hoop dat men goed nadenkt’, aldus Henry. 

Een andere burger zegt, dat stijgende cijfers weer kunnen leiden tot een totale lockdown.

‘Dat hebben we nu helemaal niet nodig. We moeten juist leren om te gaan met het virus en het land draaiende houden. Als wij als burger ons aan de afspraken houden, vind ik ook dat de mensen daar boven hetzelfde moeten doen. Het voorbeeld moet komen van die mensen komen en als dat ook niet op de correcte manier gedaan wordt dan gaat het ook niet lukken. Er is ook een feestdag op komst ik zal zien als er voor een totaal lockdown gekozen zal worden of als er weer gefeest mag worden. Alle verkeerde handelingen of eenzijdige handelingen zorgen voor grote problemen. Dus ik ben wel benieuwd wat er zal gebeuren.’

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: