Verdachte (36) van betrokkenheid overval op inzittenden auto op weg naar Poesoegroenoe aangehouden

De 36-jarige B.S., meer bekend als ‘Koni Koni’, is dinsdag 6 juli na verkregen informatie door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in de J.A. Pengelstraat te Paramaribo aangehouden en vervolgens overgedragen aan de Recherche van Regio Midden (RRM). De man wordt verdacht van betrokkenheid van een overval op drie inzittenden van een auto op de weg naar Poesoegroenoe. Dit meldt het Korps Politie Suriname donderdagavond 8 juli.

De slachtoffers hadden maandag 7 juni aangifte van diefstal met geweldpleging op het politiebureau te Brownsweg gedaan. De aangevers verklaarden dat zij door zes gewapende mannen, van wie een Braziliaan en vijf Surinamers, waren overvallen en beroofd. De verdachten waren gewapend met een houwer, een jachtgeweer en een automatisch vuurwapen. Onder bedreiging werd het drietal beroofd van het voertuig, 330 gram ruw goud, dat twee van de aangevers toebehoorde, SRD 4.000 en drie mobiele telefoons.

De opgepakte verdachte werd ten tijde van de overval positief herkend door één van de benadeelden, toen het T-shirt waarmee zijn gezicht was bedekt, viel. Deze benadeelde wist meteen dat het om ‘Koni Koni’ ging, omdat zij in het verleden samen hebben gewerkt. Op de dag van zijn aanhouding werd de verdachte door de benadeelde gesignaleerd in een lijnbus. Na deze informatie door te hebben gespeeld aan de politie, werd de lijnbus klemgereden, waarna B.S. kon worden aangehouden.

Bij zijn voorgeleiding heeft de verdachte toegegeven samen met de benadeelde te hebben gewerkt, maar dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan betrokkenheid bij de overval. Hij zou ten tijde van de overval en de beroving zich niet in het gebied hebben bevonden.

Na gepleegd overleg met het Openbaar Ministerie is B.S. hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van de overige vijf verdachten wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: