Moeder in Suriname wil dat haar gearresteerde 12-jarige zoon vrijgelaten wordt

Margery Soudain heeft de redactie van Dagblad Suriname donderdag 8 juli laten weten, dat haar zoon van 12 jaar onterecht in het jeugd doorgangscentrum Opa Doeli opgesloten zit. Hij zit opgesloten vanwege diefstal van een bromfiets.

Ze geeft aan, dat ze telefonisch met haar zoon heeft gesproken die op zijn beurt aangaf geen bromfiets gestolen te hebben. De moeder vertelt, dat haar zoon geen Nederlands verstaat, hij spreekt Frans. De moeder zegt: ‘Ik weet wat er zich heeft afgespeeld, ze hebben hem met hoog Nederlands gepakt. Heb jij ingebroken? En hij schudde z’n hoofd, hij verstaat geen Nederlands, als je een taal niet verstaat teken je je eigen doodvonnis.’ Volgens de moeder woont haar zoon in Frans-Guyana en moet per 1 augustus naar school.

Op de vraag hoe het zover is gekomen dat haar zoon opgepakt is zegt ze: ‘Er waren ook anderen bij, maar die zijn vrijgekomen, een zekere Pansa heeft de bromfiets alleen gestolen. Ik was aan het werk. Ze wilden mijn jongen zelfs neerknallen. Mijn jongen was in het water gesprongen en een agent greep naar zijn wapen om hem neer te knallen.’ 

Volgens haar zijn de agenten bij een van de jongens thuis geweest om hen op te sporen, ze geeft aan dat haar zoon op bezoek was. Ook zegt de moeder, dat ze haar zoon waarschuwde voor vrienden. Dit alles vond plaats op 19 juni.

‘Wat ik ook heel erg vind is, dat ze mij als moeder moesten komen halen voor verhoor, maar ze zijn thuis gekomen en ze hebben mij om kleren gevraagd. Zondag zijn ze gekomen voor verhoor en ze hebben mij niet gebracht naar het cellenhuis van Jeugdzaken, omdat ze zeiden dat de agenten positief zijn besmet met Covid en dat er ontsmet moest worden. Wanneer ik de inspecteur na 8 dagen bel, komt hij vragen of ik niet voor verhoor ben geweest. Ze moeten zich doodschamen, want niemand heeft mij gebracht.’

De moeder zegt verder, dat ze niet weet of haar zoon veilig is, ze krijgt geen info over zijn toestand. Ook stelt ze, dat ze heel Europa wil laten weten dat haar zoon onterecht is opgesloten en wil dat hij vrijgelaten wordt.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: