EBS wordt gezien als vijand van het volk

Op werkdagen verzamelen zich bij het aanbreken van de dag tientallen jongemannen op het pleintje nabij de Centrale van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) om vandaaruit uit te zwermen om meteropname te doen. Dit om na te gaan hoeveel energie er per aangesloten adres verbruikt en hoeveel daarvoor betaald moet worden.

Wij bezwaren niemand

Een selectie uit uitspraken gedaan door het meteropname personeel: ‘Soms zijn de mensen niet thuis en is de poort op slot en/of gaan honden tegen mij tekeer, waardoor het werk bemoeilijkt wordt. Sommigen zijn asociaal. Ze doen allerlei uitspraken en zijn agressief. Veel personen denken, dat wij in dienst zijn van EBS, dat wij dik verdienen en genieten van voorzieningen zoals gratis energievoorziening en dat wij, de meter lezers hun bezwaren met onzinnig hoge rekeningen die aan de hand van de meteropname worden berekend.’

In hetzelfde schuitje

‘Wij worden gezien als vijand van de arme bevolking. Niets is minder waar, wij zitten in hetzelfde schuitje. Wij werken niet rechtstreeks voor de EBS. Wij zijn losse krachten. Het meteropname werk is uitbesteed. Wij worden door een baas uitgezonden om het veldwerk te doen. De arbeidsvoorwaarden waaronder wij onze krachten geven zijn nadelig. Geen vaste betrekking, oproepbaar, ontoereikend inkomen, zonder medische sociale en secundaire voorzieningen, noem maar op.’

Wij zijn geen elite

‘Er worden door de EBS-energiegebruikers zoveel vragen aan ons gesteld die wij niet kunnen beantwoorden. Wij weten weinig of niets af van de EBS. Wij behoren niet tot de elite werknemers van de EBS. Ware het maar zo!’

Verfrissing

‘Eerlijkheidshalve moet toegegeven worden, dat over het algemeen de burgers zich correct gedragen als wij aankloppen voor meter opname. De mannen zijn minder handelbaar dan de vrouwen. Hoewel wij nooit om water of iets vragen wordt ons een verfrissing aangeboden door de Eva’s of een kleinigheid toegestopt om een soft te komen.’

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: