Distributie noodhulppakketten in Saramacca begonnen

In het district Saramacca is donderdag 8 juli het startsein gegeven voor de distributie van noodhulppakketten van de overheid. Districtscommissaris Sherin Bansi-Durga, zei dat de bewoners lang hebben gewacht op de noodhulppakketten. Zij vindt het bijzonder goed dat de mensen uiteindelijk voorzien worden van noodhulp, aldus de voorlichtingsdienst van de regering, de Communicatie Dienst Suriname.

‘Dit maakt sowieso deel uit van hun behoefte. We hopen dat ze hiermee een maand of twee geholpen zijn.’

Vanwege de vlotte registratie en voorbereiding van Saramacca, heeft Bureau Eenheid, dat belast is met de coördinatie van het project, besloten om de distributie te verplaatsen naar Saramacca. Paramaribo is nog niet helemaal afgerond, maar door de betere voorbereiding in het district, is de organisatie verplaatst naar Saramacca. Volgens de directeur van Bureau Eenheid, Soulamy Laurens, wordt in Paramaribo gewerkt aan een betere logistieke voorbereiding. In de tussentijd is er gekozen voor districten en ressorten die helemaal gereed zijn. 

Bansi-Durga riep de bewoners van het district op om geduld te betrachten. ‘Niet iedereen kan geholpen worden. Zij die zich overgeslagen voelen, mogen zich bij de desbetreffende instanties Bureau Eenheid, de ressort- en districtsraad alsook bij de bestuursdienst registreren. U wordt zeker meegenomen in het volgende traject.’ 

De diensten betrokken bij het project hebben verschillende ressorten aangedaan. Bureau Eenheid streeft ernaar om Saramacca zaterdag af te ronden.

Het project ‘Distributie noodhulppakketten’ wordt landelijk uitgevoerd. De betrokken diensten gaan in de verschillende wijken en districten huis aan huis om mensen te voorzien van de steunpakketten. De regering biedt burgers die het vanwege de Covid-19-pandemie en wateroverlast, zeer moeilijk hebben een overbruggingssteun. Niet alleen gezinnen krijgen de steun, maar ook diverse sociale instellingen worden bedacht. De medewerk(st)ers van het bureau hebben afgelopen dinsdag en woensdag 53 opvang- en zorginstellingen voorzien van noodhulppakketten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: